Πληροφορίες
Ημερομηνία: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021
Ώρα : 16.00 – 17.30
Γλώσσα: Ελληνικά

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του ZOOM

Εγγραφή
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή
Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε εδώ

Ομιλητές:
Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής
Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών
Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Επικοινωνιών – Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας
Πέτρος Χαραλάμπους, Διευθυντής Μάρκετινγκ Καταναλωτικής Αγοράς Cyta

Συντονιστής:
Φίλιππος Σώσειλος, Συνέταιρος – Υπεύθυνος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών PwC Κύπρου

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν:
Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος του ΚΕΒΕ
Ντίνος Κάκκουρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Top Kinisis Travel


Διοργανωτές:

 

Χορηγός της συζήτησης είναι:


Η συζήτηση τελεί υπό την αιγίδα:


Βιογραφικά Ομιλητών

Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Ο Κυριάκος Κόκκινος υπηρετεί από την 1η Μαρτίου 2020, με Διορισμό από τον Προέδρο της Δημοκρατίας, ως Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Προηγουμένως, είχε διοριστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΣΕΚ).

Είναι διακεκριμένος επαγγελματίας σε θέματα τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με μακροχρόνια διεθνή και τοπική υπηρεσία και εμπειρία σε ανώτατες θέσεις σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως την IBM και PwC, με αντικείμενο στην Επιχειρησιακή και Τεχνολογική Στρατηγική για Ψηφιακό Μετασχηματισμό και στην Πληροφορική. Διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής και Συνέταιρος στην IBM Europe, με 30 χρόνια εμπειρίας στον Τομέα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Τεχνολογίας (Technology Consulting and Services Sector).

Έχει λάβει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων για επαγγελματική αριστεία, συμπεριλαμβανομένων «Business Leader of the Year Award, 2016» από το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), και «Quality Leader Award» για το έτος 2015, από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Ποιότητας. Υπηρέτησε επίσης ως μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια διάφορων οργανισμών όπως τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), τον ΚΟΤ, την Αρχή Λιμένων Κύπρου, το Συμβούλιο Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου και άλλους.

Τα ακαδημαϊκά του προσόντα περιλαμβάνουν Executive MBA in Strategic Management από το Henley Management College (UK) και BSc & MSc in Electrical/ Computer Engineering από το New Jersey Institute of Technology (ΗΠΑ).

Είναι νυμφευμένος με την Βερόνικα Κόκκινου και έχουν δυο παιδιά, την Μικαέλλα και τον Ηλία.

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Πρόεδρος Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών

Γεννήθηκε στην Αγλαντζιά το 1955 και αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο το 1973. Σπούδασε Ηλεκτρονικά στο Πανεπιστήμιο του City στο Λονδίνο, και εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ως Λέκτορας Ηλεκτρονικών στο Ανώτερο Τεχνολογικό Ινστιτούτο. Διετέλεσε Εκτελεστικός Γραμματέας και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και δραστήριο μέλος της ΜΚΟ Οικολογική Κίνηση Κύπρου.

Από το 1995 μέχρι το 2006 υπηρετούσε σαν Σύμβουλος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Τον Ιούλιο του 2006, διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Επίτροπος Περιβάλλοντος όπου υπηρέτησε για 6 χρόνια. Με τη λήξη της θητείας του το 2013, ανάλαβε τη θέση του Λέκτορα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το Μάιο του 2016 εκλέγηκε Βουλευτής Λευκωσίας με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών του οποίου είναι ιδρυτικό στέλεχος. Από τον Ιούλιο του 2020 έχει αναλάβει πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Γιώργος Μιχαηλίδης, Επίτροπος Επικοινωνιών – Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας

Ο κ. Μιχαηλίδης έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του ICT – Information and Communications Technology (Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας). Είναι κάτοχος πτυχίου στον τομέα του Computer Engineering (B.Eng) και μεταπτυχιακού στο τομέα του Communications Systems (MSc). Είναι επίσης κάτοχος επαγγελματικών προσόντων στους τομείς της διαχείρισης έργων (Project Management), Διακυβέρνησης ασφάλειας και πληροφορικής (ΙΤ Governance) και Βέλτιστων Πρακτικών πληροφορικής (ΙΤ Βest Practises).

Για περισσότερα από 14 χρόνια εργάστηκε σε πολυεθνικούς οργανισμούς όπως την Thomson Reuters και Fujitsu UK, έχοντας φτάσει μέχρι την θέση του περιφερειακού Διευθυντή για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, με υπευθυνότητες όπως, την παροχή υπηρεσιών (ICT) μέσω αναδιοργανώσεων, εξωτερικής ανάθεσης (outsourcing) και της εφαρμογής/υιοθέτησης βέλτιστων πρακτικών πληροφορικής (IT Best Practises).

Επί του παρόντος ηγείται του Γραφείου του Επιτρόπου Επικοινωνιών που ασχολείται με την Ρύθμιση των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) όπως και την Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας (ΑΨΑ) που είναι η ρυθμιστική αρχή για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών (Network and Information Security) για υποδομές ζωτικής σημασίας πληροφοριών (Critical Information Infrastructure) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέρος των καθηκόντων του ήταν η δημιουργία και η λειτουργία του Εθνικού CSIRT-CY που αποτελεί το τεχνικό κομμάτι της ΑΨΑ, και είναι η ομάδα αντιμετώπισης συμβάντων κυβερνοασφάλειας για τις κρίσιμες υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το CSIRT-CY έχει χαρακτηριστεί πρόσφατα από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας δικτύων και πληροφοριών (ENISA) ως το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο CSIRT της Ευρώπης.

Ως μέρος των καθηκόντων του, ο κ. Μιχαηλίδης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (Body of European Regulators for Electronic Communications (BEREC)), της Ευρωπαϊκής Μεσογειακής Ρυθμιστικής Ομάδας (European Mediterranean Regulators Group (EMERG)) και της Ευρωπαϊκής Ρυθμιστικής Ομάδας Ταχυδρομικών Υπηρεσιών (European Regulators Group for Postal Services (ERGP)). Το 2018 ο κ. Μιχαηλίδης είχε εκλεγεί για πρώτη φορά για την χώρα μας σαν Vice President BEREC.

Πέτρος Χαραλάμπους, Διευθυντής Μάρκετινγκ Καταναλωτικής Αγοράς Cyta

Το Βιογραφικό Σημείωμα σύντομα θα αναρτηθεί


Συντονιστής
Φίλιππος Σώσειλος, Συνέταιρος και Επικεφαλής του τμήματος Επιχειρησιακών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου

Ο κος Φίλιππος Σώσειλος, είναι Συνέταιρος και Επικεφαλής του τμήματος Επιχειρησιακών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών στην PwC Κύπρου.

Ο Φίλιππος έχει πέραν των 30 χρόνων εμπειρία ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρησιακών θεμάτων με επικέντρωση την επιτυχή υλοποίηση του ψηφιακού και επιχειρηματικού μετασχηματισμού επιχειρήσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ενδεικτικά έργα που έχουν αναληφθεί πρόσφατα από το τμήμα που ηγείται στα θέματα 5G, Κυβερνοασφάλειας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, περιλαμβάνουν το Monetizing 5G Strategy και Security Vulnerability στην CYTA, το έργο αξιολόγησης κινδύνων ασφαλείας (Security Risk Assessment) για τις υπηρεσίες του Κυβερνητικού Κόμβου Διαδικτύου και η εκπόνηση της Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής για την Κύπρο.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PwC Κύπρου για 13 χρόνια και Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της PwC Κύπρου μεταξύ 2012-2019.

Ο Φίλιππος έχει σημαντική εμπειρία ως Executive Coach σε ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, εκπαιδευτής σε θέματα διοίκησης και συντονιστής συνεδρίων. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ (Johannesburg) με Bachelor of Commerce, κατέχει τον επαγγελματικό τίτλο FCA του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) , είναι μέλος του αντίστοιχου επαγγελματικού φορέα στην Κύπρο (ΣΕΛΚ), καθώς επίσης και μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.


Χαιρετισμός
Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ο Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων & Διοικητικές Επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Msc in Management από το πανεπιστήμιο του Cranfield. Είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της VitaTrace Nutrition Ltd Group που δραστηριοποιείται στους τομείς της διατροφής και υγείας των ζώων με εργασίες σε Κύπρο και εξωτερικό.Η εταιρία έχει λάβει βραβεία τόσο για τις εξαγωγές όσο και για την ποιότητα των υπηρεσιών της αλλά για και την εταιρική κοινωνική της ευθύνη.

Ο Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης είναι πάρα πολύ δραστήριος επιχειρηματίας με σημαντική κοινωνική συνεισφορά.
Συγκεκριμένα διετέλεσε:

  • Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2017-2023)
  • Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Επενδύσεων (CIPA) (2011-2019)
  • Αντιπρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (2011-2017)
  • Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λευκωσίας (2005-2014)
  • Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κτηνιατρικών Φαρμάκων (2007-2013)
  • Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (2005-2011)
  • Πρώτος Πρόεδρος και Επίτιμος Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Αιγύπτου
  • Μέλος του Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Κύπρου
  • Μέλος του Συμβουλίου Ευημερίας Φυλακισμένων
  • Μέλος του Συμβουλίου της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού

Ντίνος Κάκκουρας, Διευθύνων Σύμβουλος, Top Kinisis Travel

Ο Ντίνος Κάκκουρας είναι από τους ιδρυτές του KINISIS TRAVEL το οποίο ιδρύθηκε το 1986, όπου ο ίδιος κατείχε την θέση του Διευθυντή. Με τη δημιουργία της Δημόσιας Εταιρείας TOP KINISIS TRAVEL PUBLIC LTD το 2010, ανέλαβε την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, θέση που κατείχε μέχρι την ανάδειξή του στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης Αμμοχώστου, από όπου και κατάγεται. Εξελέγη πρόεδρος της Επιτροπής Συνεδριακού Τουρισμού του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και στη συνέχεια από Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ACTA) εκλέγεται Πρόεδρος για δύο χρόνια.